Teambuilding, persoonlijke groei, inzicht en actie

Navigeer naar teamsucces

Tijdens stimulerende activiteiten en uitdagende opdrachten ontwikkel je niet alleen je navigatievaardigheden, maar ook je zelfbewustzijn, teamdynamiek en probleemoplossend vermogen. Stap uit je comfortzone, verleg je grenzen en laat je inspireren door de kracht van navigatie als instrument voor persoonlijke groei en teamontwikkeling.

Omschrijving workshop

De dag begint met een korte theoretische sessie over teamsamenwerking aan de de hand van de Piramide van Lencioni. Vervolgens volgt er een uitleg over oriëntatie, kaartlezen en regels van de Teambuilding game.

Deelnemers werken in kleine groepen en tekenen deels hun eigen routes op topografische kaarten in, dit vraagt om nauwkeurigheid, communicatie en teamwork. De routes worden in de buitenlucht gevolgd, waarbij uitdagende opdrachten de teamontwikkeling bevorderen en vragen om samenwerking, probleemoplossend vermogen en creativiteit.

Tijdens de activiteiten moeten deelnemers elkaar ondersteunen, effectief communiceren en hun sterke punten benutten. Hieruit volgen waardevolle inzichten over teamdynamiek, leiderschap en het belang van goede samenwerking. 

 

Na de tocht komt het team weer samen voor een begeleide reflectie, waarbij ervaringen, uitdagingen en successen worden besproken. Dit biedt de gelegenheid om lessen te trekken en inzicht te krijgen in de ontwikkeling van individuen en het team.

Deze Teambuilding game biedt niet alleen een avontuurlijke ervaring, maar ook waardevolle inzichten op het gebied van teamontwikkeling en teambuilding. De combinatie van theorie, praktijk en reflectie zorgt voor een ervaring die de samenwerking en prestaties van teams aanzienlijk kan verbeteren.

Theoretisch kader

We staan stil bij de Piramide van Lencioni en gebruiken diverse theorieën en modellen uit de positieve psychologie. 

Wat levert het op?

  • Gegarandeerd een leuke dag
  • Leren navigeren en het intekenen van coördinaten
  • Inzicht in je eigen kwaliteiten en belemmeringen
  • Je rol in de groep tijdens een teambuilding game
  • Reflectie op jezelf en de groepsdynamiek
  • Inzicht in hoe jullie als groep nog beter kunnen samenwerken

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze workshop of de beschikbaarheid checken? Neem dan contact met ons op

Reacties van opdrachtgevers:

Leuke middag, informatief en actief. Ik kan zeker iets met de uitkomst van deze dag in ons team.

Bart Donker

Stichting Kringloop Warenhuis

Wij hebben met ons team van 8 de workshop navigeer naar teamsucces gevolgd en dit was top! Sebastiaan start met het behandelen van nuttige theorie. Hij deelt daarnaast kennis vanuit eigen ervaring en luistert naar wat er in het team nodig is. Het letterlijke navigeren begon daarna met een serious game door Leiden. Zo leer je elkaar op een leuke manier nog beter kennen. Bij terugkomst was natuurlijk iedereen benieuwd naar de winnaar… maar vooral de praktische tips om het team nog beter te laten functioneren zorgde voor goede energie!

Ilse Koreman

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Inloggen
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.