Teambuilding, persoonlijke groei, inzicht en actie

Navigeer naar teamsucces

Leer hoe je je eigen koers kunt bepalen, obstakels kunt overwinnen en effectief kunt communiceren om je doelen te bereiken. Tijdens stimulerende activiteiten en uitdagende opdrachten ontwikkel je niet alleen je navigatievaardigheden, maar ook je zelfbewustzijn, teamdynamiek en probleemoplossend vermogen. Stap uit je comfortzone, verleg je grenzen en laat je inspireren door de kracht van navigatie als instrument voor persoonlijke groei en teamontwikkeling.

Omschrijving workshop

In deze uitdagende workshop voor teamontwikkeling en teambuilding, worden deelnemers uitgedaagd om met behulp van zelf ingetekende routes op een stafkaart hun weg te vinden. Tijdens deze interactieve workshop combineren we theorie, avontuur en reflectie om individuen en teams te versterken.

De dag begint met een boeiende theoretische sessie, waarin de basisprincipes van oriëntatie en kaartlezen worden uitgelegd. Deelnemers leren hoe ze symbolen, coördinaten en schaalverdelingen op een stafkaart kunnen interpreteren en in te tekenen. Dit zorgt voor een stevige basis voor het avontuur dat hen te wachten staat.

Zodra de theorie is behandeld, gaan de deelnemers in kleine groepjes zelf aan de slag. Gewapend met stafkaarten en potloden tekenen ze hun eigen routes uit. Dit vereist nauwkeurigheid, communicatie en het vermogen om als team te plannen. De routes worden vervolgens gevolgd in de buitenlucht, waarbij de deelnemers onderweg verschillende uitdagende opdrachten tegenkomen.

De opdrachten tijdens de tocht zijn specifiek ontworpen om teamontwikkeling te bevorderen. Ze vereisen samenwerking, probleemoplossing en creativiteit. 

De deelnemers moeten elkaar ondersteunen, effectief communiceren en hun individuele sterke punten benutten om succesvol te zijn. Tijdens deze activiteiten ontstaan er waardevolle inzichten over teamdynamiek, leiderschap en het belang van een goede samenwerking.

Na afloop van de tocht komt het hele team weer samen voor een begeleide reflectie op de dag. Individueel en als team worden ervaringen, uitdagingen en successen besproken. Deze reflectie biedt de gelegenheid om lessen te trekken uit de activiteiten en om inzicht te krijgen in hoe individuen en het team als geheel zich hebben ontwikkeld.

Deze workshop biedt niet alleen een leuke en avontuurlijke ervaring, maar ook waardevolle inzichten en leermomenten op het gebied van teamontwikkeling en teambuilding. De combinatie van theoretische kennis, praktische activiteiten en reflectie zorgt voor een diepgaande en impactvolle ervaring die de samenwerking en prestaties van teams aanzienlijk kan verbeteren.

Theoretisch kader

We staan stil bij het model van Tuckman over teamontwikkeling en gebruiken diverse theorieën uit de positieve psychologie. En gebruiken we voor persoonlijke reflectie onder andere de cirkel van Korthagen. 

Wat levert het op?

  • Gegarandeerd een leuke dag
  • Leren navigeren en het intekenen van coördinaten
  • Inzicht in je eigen kwaliteiten en belemmeringen
  • Je rol in de groep tijdens een serious game
  • Reflectie op jezelf en de groepsdynamiek
  • Inzicht in hoe jullie als groep nog beter kunnen samenwerken

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze workshop of de beschikbaarheid checken? Neem dan contact met ons op

Login
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.