Nieuw inzicht, nieuwe richting,…time to Turn Left

14 september 2020 stap ik op gepaste afstand binnen bij Magda Visser van Zelfontwikkelaar. We kennen elkaar ondertussen al een tijd, doordat we in verschillende settings samen hebben gewerkt. Normaliter had ik dan de rol van opdrachtgever om samen een aantal mooie sessies voor te bereiden om met mijn managementteam weer een vervolgstap te zetten in ontwikkeling, begrip en om beweging te creëren. Nu stap ik echter binnen met de nog wat vage vraag me te helpen om een ‘soort kompas’ te helpen ontwikkelen, ditmaal op persoonlijk vlak. Na diverse rollen en in de laatste jaren snel opvolgende veranderingen binnen Asito, heb ik mezelf een halt toegeroepen, Ik weet even niet meer zo goed wat ik wil en kan. In goed overleg kan ik de tijd nemen om hier in rust en met wederom ‘gepaste afstand’ (echter nu niet letterlijk) over na te denken. Ik zit laag in mijn energie, voel me op momenten onzeker over eigen kunnen maar kan hier goed op reflecteren en na een week stelde ik de wat vage vraag aan Magda. Echter blijkt dit helemaal niet zo’n vage vraag en komen we al snel op de IKIGAI methode. Deze methode is; althans voor mij het kompas geworden waar ik zo’n behoefte aan had. Er zijn meerdere boeken geschreven over dit uit Japan afkomstige inzicht wat zoveel betekent als het vinden van hetgeen waar je elke dag je bed voor uit wilt komen. In de eerste gesprekken gaan we op zoek naar de dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben, de ‘sky is the limit’ en toch vind ik het in het begin lastig om deze zaken te benoemen, ik blijf toch een beetje hangen in werk gerelateerde onderwerpen en sociaal wenselijke antwoorden. Echter kom ik al snel in de ban van Ikigai en kom ik ook tot een lijst van diverse zaken waar ik van houdt en goed in ben. De rode draad en overlap tussen deze twee dingen is te beschrijven als mijn passie, ik beperk me nu tot alleen dit deel van mijn Ikigai omdat dit voor mij het meest belangrijke deel was. Na diverse vervolggesprekken, veel buiten te zijn, en te reflecteren zit ik 7 weken later bij mijn werkgever aan tafel om mijn vertrek te bespreken. Na ruim 7 jaar is het namelijk tijd om met energie en veel enthousiasme een nieuwe weg in te slaan, mijn passie te volgen en weer te gaan ondernemen.

Turn Left is geboren vanuit mijn passie; “Ik krijg er energie van als ik vrijheid en beweging ervaar en vanuit daar afwisselend, ontwikkeling kan sturen, tot oplossingen kan komen en anderen verder kan helpen daarmee gebruik makend van samenwerking en creativiteit.” 

Login
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.