Het Ikigai model en onzekerheid?

Het Ikigai model is de basis van onze online leerreis: “Ontdek jouw kompas naar (werk)geluk” we hebben hiervoor gekozen omdat het een pragmatisch en realistisch model is. Het gaat, als bij zoveel dingen om balans en om de juiste samenhang tussen de verschillende onderdelen, in dit geval de samenhang tussen de vier cirkels:

· Waar je van houdt

· Wat heeft de wereld om je heen nodig

· Waarvoor je betaald wordt

· Waar je goed in bent

Als deze samenhang er namelijk is dan weet jij waar je elke dag met plezier je bed voor uit wilt komen. Maar het model maakt ook heel mooi inzichtelijk wat het kan betekenen als deze samenhang er niet is en er een onderdeel (een cirkel) ontbreekt of te weinig in je leven vertegenwoordigd is.

Wanneer je bijvoorbeeld niet echt doet waar je goed in bent dan kan dit een gevoel van onzekerheid oproepen. Je doet dan wel waar je van houdt, ervaart ook zingeving en je verdient er je geld mee maar je echte talenten komen onvoldoende aan bod. En dat kan je aan het twijfelen brengen en onzeker maken. Door inzicht te krijgen in jouw Ikigai, jouw kompas zorg je dat je op koers blijft en weet wanneer en op welke onderdelen je kan bijsturen als er even geen flow is.

Wil jij weten of jij je Ikigai leeft ? Maak dan de test of bekijk onze online leerreis

Login
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.