Pingpongtafels, dartborden en zitzakken

Wie anno 2022 nog steeds denkt dat werkgeluk synoniem staat voor vermaak aan voetbal- of pinpongtafels heeft de term Werkgeluk niet begrepen. En nee, het is ook niet een zweverig samenzijn waar iedereen maar roept dat je vooral je passie moet gaan volgen.

Maar wat is het dan wel? Het is een verantwoordelijkheid van zowel de werkgever als de werknemer. Waarbij de werkgever niet verantwoordelijk is voor het werkgeluk van haar werknemers maar wel om de meest optimale omstandigheden te creëren waarin de werknemer tot zijn recht kan komen en waar een cultuur heerst van openheid, oprechte interesse en verbinding.

Want werkgeluk is een individuele verantwoordelijkheid. En om deze verantwoordelijkheid ook te kunnen nemen is zelfinzicht heel belangrijk, want alleen als je weet wat voor jou van belang is en weet waar jij gelukkig van wordt kan je er ook naar handelen. Dus ook hier begint het bij jezelf. Maar dat dat makkelijker is gezegd dan gedaan blijkt wel uit het onderzoek dat Merel…. heeft gedaan naar het fenomeen “je opgesloten in je baan voelen”.

Ik zie binnen veel organisaties dat medewerkers al lang niet meer op hun plek zitten en daarmee ook minder waarde toevoegen voor de organisatie waar ze onderdeel van zijn. Zonde voor beide partijen, zeker gezien dat een burn-out op de loer ligt. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor dit belangrijke thema en gaat het gelukkig ook veelal niet meer alleen over zitzakken, dartborden en pingpongtafels.

Wil jij weten hoe het staat met jouw werkgeluk ? 

Maak dan de test of bekijk onze online leerreis

Inloggen
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.