VOOR
INSPIRATIE

LAat je inspireren!

Op deze pagina vind je een steeds wisselende selectie video’s, leesvoer, podcasts en muziek, die ieder op hun eigen wijze een link hebben met ontwikkeling, groei en werkgeluk. Ga lekker achterover zitten, stel je open, laat je inspireren of ga aan de slag met één van de oefeningen!

Podcasts

In deze reeks podcasts hebben we het over: “De waarde van werkgeluk”. Gesprekken over grote en kleine keuzes, inzichten, reflecties en zingeving. Kortom: inspiratie om elke dag met energie je bed voor uit te willen komen.

Podcast icon

Video

Video icon

Onderstaand een aantal video’s die kunnen inspireren om te komen tot verdere persoonlijke ontwikkeling en/of het vergroten van werkgeluk. 

de kracht van kwetsbaarheid

Omarm wie je bent

Oefeningen

Kernkwaliteiten

Deze oefening kan je helpen om in kaart te brengen waar je goed in bent, hetgeen dat jou van nature goed afgaat. Dit is namelijk nog niet zo makkelijk als het lijkt. Waar we goed in zijn vinden we vaak zo normaal dat je je niet eens bewust bent dat dit jouw kwaliteiten zijn. Deze oefening helpt je om jouw kwaliteiten inzichtelijk te maken.

Perspectiefwisseling

Vanuit verschillende perspectieven naar jouw uitdaging kijken is met name interessant wanneer:

 • je moeite hebt met relativeren
 • je je wilt verdiepen hoe de ander naar jouw uitdaging kijkt
 • je maar in cirkels blijft denken en er niet uitkomt
 • je erg negatief over jezelf denkt

De droomvraag

Deze visualisatie kan je helpen om om je ideale werkdag te schetsen. En omdat het niet altijd zo eenvoudig is om het denken te laten stilvallen of even te pauzeren kan deze oefening je hierbij helpen.

Maak het kind in je wakker

Deze visualisatie kan je helpen om het kind dat je ooit was weer een beetje wakker te schudden. Het kind dat (nog) geen belemmerende overtuigingen heeft en zich volledig kan verliezen in de dingen je blij maakten als kind. 

Download hier de Oefening kernkwaliteiten

  Download hier de oefening perspectiefwisseling

   Leesvoer

   Muziek

   Ontwikkeling is voor mij: het grotere doel in mijn leven volgen en uit de weg ruimen wat dit tegenhoudt. Ondanks alles wat er voorvalt in mijn leven. Weten wat mij beweegt, zorgt ervoor dat ik altijd in beweging blijf om dat doel te volgen.

   Dan is wat ik hier te doen heb, groter dan wat mij klein wil houden.

   Zo kan ik uitstijgen boven de onrust van mijn mind, de angsten van mijn ego.

   I ‘ll follow my flag, forever! – Magda Visser | Zelfontwikkelaar

   Door nieuwe paden te bewandelen en dingen te proberen, ontwikkel en groei ik, zowel persoonlijk als zakelijk.

   In ‘Lied van Petrus’ van Stef Bos zitten een aantal zinnen die me elke keer weer herinneren dat ik met niet moet en wil laten leiden door angst, hoe groot of klein deze angst ook mag zijn.

   De zinnen “Liever gevallen dan nooit gesprongen” en “Beter op zoek gaan dan altijd gewacht” vind ik dan ook heel toepasselijk en inspireert me elke keer weer om nieuwsgierig te blijven, te blijven ontdekken en mijn dromen na te jagen. Zodat ik zeker geen spijt kan hebben van dingen die ik niet heb gedaan en ja daarbij zal ik onderweg zeker een paar keer vallen.

   Maar ik val liever dan dat ik niet spring en ik ga liever op zoek dan dat ik ga zitten wachten.

   Sebastiaan Meijer | Turn Left

    

   inspiratiesessies

   De waarde van werkgeluk & Ikigai

   Omschrijving:

   In deze online inspiratiesessie neem ik je mee in de waarde van werkgeluk. Wat kan het jou en je organisatie opleveren om het werkgeluk van jezelf en de medewerkers als centraal uitgangspunt te nemen.

   Ik neem je mee in mijn persoonlijke reis en wat het mij heeft gebracht. We bespreken de meeste recente inzichten, trends en ontwikkelingen op het gebied van werkgeluk. Daarnaast bespreken we het Ikigai model dat de basis is van onze online leerreis: “Ontdek jouw kompas naar werkgeluk” en hoe je dit model kan gebruiken voor het vergroten van zelfinzicht.

   Er is voldoende ruimte voor vragen en het delen van jouw inzichten. Tevens ontvang je na afloop praktische tips&tricks om mee aan de slag te gaan.

   Ben jij erbij? Schrijf je hiernaast dan in voor deze online inspiratiesessie. 

    Aanmelding voor de inspiratiesessie "De waarde van Werkgeluk"

    Login
    Password Recovery

    Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.