Online coachingsplatform Turn Left helpt bij het vinden van werkgeluk

Persbericht – Leiden, 19 oktober 2021

Mensen zijn gelukkiger als ze weten waar ze energie van krijgen. Daarom hebben ervaringsdeskundige en initiatiefnemer Sebastiaan Meijer en zelfontwikkelingscoach Magda Visser de handen ineen geslagen. Turn Left is een coachingsplatform voor iedereen die op zoek is naar meer ontwikkeling, groei en werkgeluk. Met de lancering van het praktisch en creatief ingestoken coachingstraject ‘Ontdek jouw kompas naar (werk)geluk’ ontdekken deelnemers hun reden om dagelijks naar werk te komen. Opgelet: de kans op burn-outklachten neemt hiermee af.

De waarde van werkgeluk

Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking burn-outklachten. Vaak denkt men dat het probleem ligt in de omstandigheden, zoals hoge werkdruk, financiële onzekerheid en tijdelijke contracten. De oplossing wordt dan ook vaak in deze hoek gezocht, terwijl burn-out in de meeste gevallen het gevolg is van een gebrek aan zelfinzicht. Wanneer mensen weten wie ze echt zijn en waar zij energie van krijgen, neemt het werkgeluk als vanzelf toe. Hierdoor neemt de kans op burn-outklachten af.

Leef je IKIGAI

Om mensen te helpen bij het verkrijgen van meer zelfinzicht is deze maand het online coachingstraject ‘Ontdek jouw kompas naar (werk)geluk’ gelanceerd op www.turn-left.nl. Hier krijgen deelnemers de mogelijkheid om een digitaal coachingstraject te doorlopen gebaseerd op de Ikigai-gedachte. Dit van oorsprong Japanse begrip helpt mensen ontdekken waar ze dagelijks hun bed voor willen uitkomen (en waarvoor absoluut niet). Deelnemers werken aan de hand van praktische en creatieve huiswerkopdrachten toe naar 1-op-1 coachingsessies, waarbij ze uiteindelijk vier cruciale levensvragen beantwoorden: waar houd ik van, wat heeft de wereld nodig, waar ben ik goed in en waar kan ik betaald voor krijgen? Op het snijvlak van deze vier levensvragen vinden zij vervolgens hun Ikigai, dé basis voor werkgeluk en persoonlijke groei.

Initiatiefnemers

Turn Left is opgezet door Sebastiaan Meijer. Meijer heeft enkele jaren geleden zelf het Ikigaitraject doorlopen en ondervonden op welke manier dit zelfinzicht bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk. Visser is zelfontwikkelingscoach en heeft veel ervaring met het begeleiden van millennials – niet geheel toevallig een beroepsgroep die veel met burn-outklachten kampt. Kenmerkend voor de Turn Left-aanpak is dat deelnemers zelf volledig verantwoordelijk zijn voor de voortgang, en dat ze gestimuleerd worden om hun leven kritisch onder de loep te nemen. Ook wanneer ze hierdoor moeten kennismaken met hun minder leuke kanten.

Resultaten

Aan het eind van het traject weten deelnemers welke grote of kleine veranderingen nodig zijn om hun werk- en privéleven beter in te richten. Iedereen die met een dergelijke vraag kampt, heeft dus ontzettend veel baat bij het helpen verkrijgen van dit zelfinzicht. Ook als dat betekent dat iemand op dit moment niet op zijn plek zit. Want, zo verwoordt initiatiefnemer Meijer het: “Heb je liever dat je nu de keuze maakt om weg te gaan of dat je misschien over zes maanden uitvalt?” Turn Left, dus. Because right is too obvious.

Login
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.