Voor een pragmatische en creatieve blik van buitenaf

Werkgeluk

Business Coaching

Werkgeluk betekent.

"Doen waar je goed in bent en waar je van houdt. Waarmee je een bijdrage levert aan de wereld om je heen in een plezierige werkomgeving van oprechtheid, eerlijkheid en verbinding.”

Werkgeluk is daarmee een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel de werkgever als de werknemer. Waarbij de werkgever niet verantwoordelijk is voor het werkgeluk van haar werknemers maar wel om de meest optimale omstandigheden te creëren waarin de werknemer tot zijn recht komt en zich kan ontwikkelen en waar een cultuur heerst van openheid, oprechte interesse, plezier en verbinding.

Bij het creëren van deze optimale omstandigheden spreken we ook wel over de Employee Experience, hoe is de ervaring van de medewerker? Het begint dan ook met meten en willen. 

Na een kennismaking is de eerste stap om te meten waar de organisatie nu staat. Dit doen we middels onze eigen Happy Scan. Een online vragenlijst waar we middels stellingen op 5 thema's inzicht krijgen hoe gelukkig de medewerkers zijn en waar er nog wat te doen is. De thema's waarop we uitvragen zijn:

 • Leiderschap
 • Cultuur
 • Zingeving & voldoening
 • Werkomgeving
 • Verbinding en plezier

Naast de online vragenlijst voeren we graag met een doorsnede van de organisatie een (online) gesprek. Op basis van de vragenlijst en de gesprekken stellen we een adviesrapport op wat we als vertrekpunt gebruiken voor een gezamenlijke aanpak om het werkgeluk te vergroten. 

 

Voor elk bedrijf dat  de medewerker centraal wil stellen en daarmee wil bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor nu en in de toekomst.

De bewezen effecten van organisatie die inzetten op werkgeluk

Organisaties die aandacht besteden aan gelukkig werken rapporteren minder personeelsverloop, lagere zorgkosten, minder fouten en ongevallen, meer efficiëntie en meer veerkracht.

Gelukkige organisaties hebben loyalere klanten en groeien sneller dankzij mond-tot-mondreclame

Mensen die positieve emoties ervaren zijn productiever en minder vaak ziek

Bij tegenslagen zijn medewerkers van organisaties die hoog scoren op werkgeluk beter in staat om het grotere geheel te zien, waardoor ze minder gestrest zijn en conflicten beter kunnen oplossen. Ook kunnen medewerkers bij ‘gelukkige organisaties’ beter omgaan met en herstellen van werkbelasting.

Whitepaper: "de praktische vertaling van werkgeluk naar de werkvloer"

  Login
  Password Recovery

  Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.